PASTRY AT HOME
Doing pastry at home is something to try out during the free time at home.
Thursday, April 8, 2010
SUSU KAMBING SERBUK HIGOAT
KHASIAT DAN KEGUNAAN SUSU KAMBING
Susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis serta antibarah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi. Ia juga sering dijadikan bahan membuat dadih, ais krim, keju dan mentega. Industri komestik juga mengeluarkan produk berasaskan susu kambing seperti syampu, krim muka, sabun dan krim pencukur.
Penyelidikan : Pusat Maklumat Utusan
Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu dalam menyembuh serta mencegah penyakit "dalaman" antara lain:
• Penyakit deman kuning.
• Penyakit lemah jantung.
• Penyakit darah tinggi.
• Penyakit migrane / kerap merasa pening kepala.
• Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang.
• Penyakit batuk kering atau TB.
• Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis.
• Penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut.
• Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin.
• Sesuai diminum diwaktu pagi(sebelum bersarapan) dan malam(sebelum tidur). Jangan guna air panas kerana boleh merosakkan khasiatnya. Bancuh dengan air suam sahaja).
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment